Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > PIC > Genel > Pic'lerde kalıcı hafıza var mı?

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Pic'lerde kalıcı hafıza var mı?  (Okunma Sayısı 729 defa)
19 Mayıs 2009, 22:46:18
aykutozdemir
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Selam arkadaşlar. Piclerle çalışıyorum. Bazı ayarların birsonraki çalıştırmaya kalmasını istiyorum. Bunu yapabilmek için piclerde kalıcı hafıza var mı? Elektrik kesildiğinde sakladığım bilgileri nasıl hafızada tutarım. Yoksa ekstra hafıza modülü mü kullanmam gerek. Ekstra hafıza modüllerinin isimleri nedir? Yada atmellerde var mı bu özellik?
25 Mayıs 2009, 04:19:59
profahmet
er
*

REP: 1006

öğretmen

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

evet birçok PIC'de var, EEPROM hafıza diye geşiyor. ayrıntılı bilgileri PIC'in Datasheet'inde bulabilirsin.
21 Eylül 2009, 02:33:57
runway36
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

Arkadaşım Tüm PİC mikrokontroler chiplerinde bulunan eeprom kısmı kalıcı hafıza modulu olarak kullanılabilir. örnek vermek gerekirse popüler olarak kullanılan PIC16F628 de 128 byte eeprom bellek mevcut olup 128 adet değişken burda elektrik kesikken bile tutulabilmektedir. Bunun için dahili eprom veri belleği EECON1,EEDATA,EEADR registerlerinin kullanımını bilmen , gereklidir. Bu bilgiyede hem söz konusu entegre devrenin data sheetinden yada iyi bir anlatımının olduğu Birsen yayınevinin her yönü ile pic16f628 kitabının son bölümünden yardım alabilirsin. Çünkü eeprom bölümüne veri yazmak ve o veriyi sonradan geri almak pek RAM bölgesine yazıp geri almak kadar kolay değildir. yazılan verinin nereye yazıldığı ve okumak için gerekli kısa alt programlar kitapta ve data sheetlerde mevcuttur..

İyi çalışmalr dileklerimle
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.071 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.04s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco