Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Forum Hakkında > Duyurular > memleket durumu vahim

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: memleket durumu vahim  (Okunma Sayısı 798 defa)
30 Ağustos 2008, 22:22:20
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

sevgili ve sayın arkadaşlarım öncelikle bu sitenin manasını bilen arkadaşlarım biliyorsunuzki buradan bir gelir elde edilmemektedir benim ve buradaki diğer arkadaşlarımın burada ellerinden geleni yaptıklarına inanıyorum ve biraz daha fazlasını yapabileceklerinede inanıyorum burdaki asıl amaç popüler olmak değil etrafınıza baktığınızda okuduğunuz okulda çevrenizde ne kadar azimli ve istekli kişiler var? çok az ve memleketimiz teknoloji köleliğine sürükleniyor tamam burada memleketi tek başımıza kurtaramayız ama bu köleliğinde bir parçası olmayalım bilgi paylaştıkça çoğalır ama çoğalacak bilgiyi paylaşırsa çoğalır o nedenle arkadaşlar bu siteye sizlerinde yardımlarınızı bekliyoruz eğerki siteye giripte işine yarayan bir dosya bulabiliyorsanız başkalarınında işine yarayabilecek bişeler bırakın ki sizden sonra gelenlerde işine yarayabilecek bişeler bulsunlar ve bu sistem öylece sürüp gider ve burasıda öyle güzel bir bilgi paylaşım arkadaşlık dostluk sitesi haline gelir sitemizde hiç bir kısıtlama mevcut değil yok efendim sen aktif üye değilsin sen şu değilsin bu değilsin şuraya giremezsin bunu yapamazsın elimizde ne varsa ortada başka siteleride bir çoğunuz iyi biliyor kimi sitede at koşturuyor kafasına göre azarlayıcı sözler kullanıyor kimi çeşitli kısıtlamalar yapıyor etrafa bakarsanız artık ticari işler dönmeye başladı haa ben demiyorumki yaptığınızı ürettiğinizi satmayın elbetteki satın kazanın ama ürettiğiniz projeyi paylaşın alamıyan ulaşamayan arkadaşlarımızda faydalansın lafın kısası elinizden geleni yapın ve yapalım allaha emanet olun sağlıcakla kalın sormak istediğiniz bir konu olursa hepimiz buradayız...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
31 Ağustos 2008, 00:04:54
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

malum bir çoğumuz hatta %95 imiz oturup devre tasarımı yapmıyoruz hepimiz sonuçta bir şekilde başkalarını hazırlamış olduğu çizimleri projeleri kullanıyoruz.sizin o dökümanlara ihtiyacınız olduğu gibi bir başkasınında o dökümanlara ihtiyacı olabilir.

site yönetiminin veya buradaki hiç kimsenin sitenin üzerinden bir kazanç sağlaması söz konusu bile değil.
yaptığınız projeleri elinizdeki ürünleri satabilirsini bunu engellemeyiz , engelleyemeyiz böyle bir hakkımız söz konusu dahi olamaz.forumumuzda ikinci el bölümü bulunmaktadır.yasal olan her türlü ürünleri burada satabilirsiniz ok
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2008, 00:05:58 Gönderen: sezer1247 » Logged
31 Ağustos 2008, 01:06:31
isa_olcer
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 :»

bakınız
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız 
31 Ağustos 2008, 02:14:58
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

evet isa kardeş o konuyu daha önce bende okudum senin dediklerine katıldım doğru söze denecek laf yok biz önce şu kölelikten kurtulup başımız dik bir biçimde ayakta durmalıyız sözde deniliyorki dışarıdan daha ucuza maal oluyor peki yarın bu dışarısı diye adlandırdığımız yerler baş kaldırıpta bize mal vermezlerse yada verdiği fiyatın 5 katına verrim derse o zaman maliyeti görürüm ben insan oğlu sağı solu hiç belli olmaz ben inanıyorum yapılmayacak bişe değil ama kendi irademizle hareket ettirmiyorlar etmiyorlar başımızdaki büyükler...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
31 Ağustos 2008, 03:36:28
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

aslında türkiyenin üretemeyeceği hiçbirşey yok imkanda var kesinlikle maliyet değil söz konusu.dahada açıklarsam pek iyi olmaz diyeceğim şuki türkiyede birşey üretilmemesinin nedeni siyasal
29 Ekim 2008, 03:42:52
bilal01
Onbaşı
*

REP: 1015

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

çok dogru bir yaraya parmak bastın siyasi durumlar bizim gelişimimizi engelliyor kim gelirse gelsin hükümetin başına hep bir siyasi engelle teşkil edilecektir....
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2008, 14:15:39 Gönderen: sezer1247 » Logged

Biz cix degilizki her mekanda sevgilimiz olsun,biz Adanalıyık bırakta kendimize göre bir şeklimiz olsun
29 Ekim 2008, 10:54:16
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

bu arada yanlış istihbarat almadıysam bir türk hacker timi DTP nin web sitesini hacklemişler 
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2008, 14:15:07 Gönderen: sezer1247 » Logged
30 Aralık 2008, 16:39:45
chnslc
Asteğmen
*

REP: 7

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

Türkiyenin aslında sizler gibi insanlara ihtiyacı var ama nedendir bilinmez değerlendirmiyorlar işte ben şuna inanıyorum sizin elektronik bilginizle mekanik bilgisi olan insanların biraraya gelip oluşturduğu takımla artık bazı şeyleri full otomatik sisteme çevirmenin Türkiye'ye çok faydası olur mesela en önemli olanlardan biri de değerli olan TSK mızın bu yapıları kullanımı ile ve bizim ülkemizi düşmanlardan korumak için faydalanabilecek hareketli termal radarlar,özel gps koordinatlı stratejik robotlar,pilotsuz minyatür,keşif ve casus uçakları özel amaçlı cayrolar,f20,f35, savaş uçakları gibi türkiyenin stratejisi bakımından faydalanacağı elektronik ile makanik sistemleri kullanıp savaşlarda binlerce asker yerine Türkiyenin teknolojisinden yararlanıp aero dynamic sahibi robot uçaklar ve cobralar timi ayrıca kameralı güdümlü bombalar ileride lazım olurdiye nücleer korunma kalkanı adlı Hidrojen bombası(aslında tasvip etmemde) masum insanların telef olmalarını istemem bildiğiniz gibi öyle bir bomba bunlar ama biz Türküz ve masumların elinden tutarız bunuda düşünerekten kullanılmasını tasvip etmem nücleer santralleri yüzlerce rüzgar jenaratörleri özel yakıtile çalışan arabalar ayrıca bu misak-ı milli sınırları içindeki öyle kaynaklar varki türkiyenin hayatını kurtarabilecek mesela;doğudaki yer altı kaynakları ve bunları hızlı ve rahat işleyebileceğimiz rafinelerimizde olsa oh ne ala memleket üstüne üstekilde içmesuyunuda denizden çok özel yapım bir su işleme yani süblimleştirme rafinerisi kullanılsa tahmin edebiliyormusunuz nolcağını amerika kalitesinde bir Türkiye'nin varolcağı kimseye hesap vermeyen ve gurur duyduğumuz ayrıcada duyduracağımız Osmanlı soyumuzdan gelen haala eskisi gibi mert ve yiğit olarak devam ettirdiğimiz dahada üstün özellikli bir Türkiye istenmezmi özümüz gibi gerçektede bağımsız bir devlet olmayı ve türkiyenin herkonuda Osmanlı kökümüzden gelen aslanlar gibi korkmayan ve üstüne stratejik sağlamlığının da eklenmesinden neler ortaya çıkar düşünün.Teknolojininde yardımıyla ön plana sürebilecek binlerce elektromekanik yardım gereçlerlede desteklenildiğinde herşey yapılabilir özel çoklu kameralı kimlik taramalı güvenlik sistemleri bunların özel yönetim ve çoklu işlem odaları hatta özel nano teknoloji sistemki savaş elbiseleri ve istediğiniz kadar şeyler yapmak mümkün ama en büyük problemlerde şu bunların hiç bir şekilde ele geçirilebilecek yani uzak bağlantısı olmayan bilgisayarlarla yönetilmesi zorunludur.Türkiyenin bütçesinin de buna yetmiyeceği için ve enbaşta yurtiçi geliri yükseltmeyi,çin ile alışverişi kesmeyi eğer çin ile ilişki tam olarak değilde alışveriş konusunda kesililirse zaten türkiye daha rahat kalkınacaktır ucuz olduğu için reyonlarda satılan çin nın ürünleri yerine kendi ekonomimizi en üst düzeye çıkarabilecek olan kendi imalatalarımız Türkiye'nin bütün reyonlardaki satışı giyim merkezlerinde kozmetik merkezlerinde satışı yaygınlaşabilecek makina imalatında elektronik malzemelerde herşeyi kendimiz yaparsak ne olur tabiki kendi bünyemizde yaptığımız için bütün esnaflar kapatmaya gitmekten yada krizden etkilenmemiş olur.Haliyle bu değirmenin çarkı sorunsuz döner sonrada dış ticaretle ekonomimizi dahada arttırmış oluruz.(bu arada ben torna işi ile uğraşıyorum ne alaka dersenin şu anda herkezin bildiği gibi kalite+işçilik olarak TÜRKİYE'nin çin den daha kaliteli olduğunu herkez biliyor bizim sektörde de firma yetkilileri nedense kalite yerine hep çinlilerinde üretmiş olduğu CNC (Computer Nümerik Control) üniteli makinalar olsun NC üniteli olsun hep çin mekinaları tercih ediyolar bu ürünü tercih etmektense kendi ülkemize faydası olabilecek,kendi makinalarımızı yapsak o makinalara yatırılan büyük meblağlar direk türkiye ekonomisine katkı sağlasa daha iyi olmazmı.
Benim düşüncem bu burdaki yazımda sadece düşüncemi dile getirdim diğer devletlerle alıp veremediğim yok,herhangi birşeye karşıda protesto etme gibi düşüncem ve çabamda yok biz herkezle dostuz...

Sürçü lisan eylediysem affola...
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2008, 17:40:16 Gönderen: chnslc » Logged
31 Aralık 2008, 00:49:17
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

kardeşim yazdıklarında haklısın aması var istenirse yapılır ama bizim hükümetin amerika babası izin vermedikçe malesef...

13 Ocak 2009, 00:20:27
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

Ah ah bizde ne cevherler varda bize hayrı yok işte bide şu bor madenini faaliyete soksalar bor madeniyle çalışan araçlar falan bayağı rahatlar türkiyenin ekonomisi değilmi.
15 Ocak 2009, 02:17:40
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

bor madenlerini kaptırmaz isek emin olun gelecekte türkiye ekonomik yönden çok büyüyecektir bor madenleri şuan bile bir çok ülkenin dikkatini çekmekte dünyadaki bor rezervlerinin %80 civarı türkiyede

elbet vardır bunda da bir hikmet belki düzlüğe çıkmakla kalmaz  göklerde uçarız 
19 Ocak 2009, 23:51:51
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

Ya aslında şuda var tabi meyve sebze yetiştiren emektarlarımızada haksızlık yapılmıyor değil mesela 500m2 lik bir arsada brokoli yetiştiren emektarımız mahsülünün hale girişi 25Kr-30Kr arasında ama büyük marketlerde bu fiyat 2,5TL 3TL tamam belki ticarettir bu olur ama mahsülü yetiştiren emektarcımızın okadar emeğinin karşılığıda bu olmaması gerek,hiç yoksa 1TL yapsınlar onlarda para kazanmaya başlasın yüzü gülsün ozaman Türkiyemizinde ekonomisi birazdaha iyi olur böylece ne olcak emektarcımızda doğal olarak belli başlı harcama yapıcak haliyle.
28 Ocak 2009, 11:31:10
cexzafatih92
Süper Moderator
*

REP: 10019

Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

ewet arkadaşlar toprak arkadaşımızn soledikleri kulağınıza küpe olsun...lütfen paylaşım yaparken yaptıklarımızı saklamayalım...paylaşımcı olalım yaptıklarımız ortaya koyalım...herkeze kolay gelsin...

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
10 Eylül 2009, 22:32:05
mhoca
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

Bizler uzun yıllar Elektro mekanik imalatlar yaptık. Diğer ülkelerle uluslararası arenada yarıştık. Yönetenlerin hazırladığı zor koşullara rağmen. Tabiki bu Ülke'yi dıştan görmek gerek. Aslında Ülke büyük. Ülke gelişmiş ancak yönetenler taş devrinde. Tutturduk bir AB çevremizi unuttuk. Bizim mallarımızı almayı bekleyen milyonlar değil milyarlar var. Ama nerede ülkemizi tanıtacak beyinler çıkarları için çaba harcıyorlar..Sıra sizde gençler. Yapacağınız her olumlu harekete -gücüm yeterse- katkıya varım. Başarı çalışmakla olur. Sizlerin başaracağı gerçeğine inanıyorum. Umarım Allah bana sizlerin büyük başarılarını gösterir. Başarınız daim olsun. Türklüğün gücünü teknolojide de  gerekli yere taşımak için yolunuz açık olsun.
10 Eylül 2009, 22:51:09
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #14 :»

m.hocam düşündükleriniz ve düşünceleriniz çok güzel yanlız köreltilmek istenilen gençliğin beyinlerin tam köreltildiği bir dönüme çok yakınız genç beyinlerimizi olağan üstü yozlaştırdılar türkiyede neredeyse teknik beyin yetişmemekte yetişenler ise beyin göçü ile ülkeyi terk etmekte bunların sorumlusuda ortada zaten yakında teknik yetersizliğe esir olup yabancı tekniklere mahkum olacağız ülkede işsizlik açlık kol geziyor bazı malum şahıslarda 3-5 çocuk yapın diyor ya zaten şu anki nüfus aç zaten açlığa mahkum ettiniz daha ne olsun hedef belli hocam tas tamam esirleştirileceğiz Aziz Nesin'in malum bir sözü vardı hocam bilirsiniz türkiyenin yarısı ile ilgili adam süper haklı çıktı gibi neyse çok fazlasıda aşırı siyaset olur bir konuyu burda kapatalım...

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.083 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.03s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco