Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Digital Elektronik > PCnin VGA çıkışını TVnin SCART girişine dönüştürmek (pcb)

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: PCnin VGA çıkışını TVnin SCART girişine dönüştürmek (pcb)  (Okunma Sayısı 1290 defa)
20 Kasım 2008, 02:39:41
bariselektronik
Onbaşı
*

REP: 11

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« :»

pcden composite yada s-video çıkışı olmayanlar için birebir ve ucuz bir devre.. arkadaşlar biliyorsunuzki pclerde tvlerde anlık yenilemelerle görüntü verirler.. ve bu değer HERTZ olarak birimlendirilir.. bazı TVler desteklemiyor gördüğünüz gibi ancak devreden olumlu sonuç alınmıştır bilginiz olsun.. devre tamamen bana aittir..pcb ve diğer resimler ektedir.. devrenin maliyeti 2YTLdir ve heryerde bulunabilir..

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız

yeni görüntü...

Barış Elektronik - SAKARYA
0537 544 59 27
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2009, 03:11:16 Gönderen: bariselektronik » Logged
30 Aralık 2008, 13:34:19
MUCİT
Onbaşı
*

REP: 13

-HeR bİlGi BiR mErAk YüZüNdEn BuLuNuR-

« Yanıtla #1 :»

paylaşımın için teşekürler barış kardeş devre beslemesi galiba 9v aceba 74ls86 nın 4üncü pini görüntü çıkışı olan pinlermi yoksa görüntü girişi olan pinlermi yada farketmezmi elinize sağlık saygılar .

İLİM ÇİNDEYSEDE BULUP ÖĞRENMEK GEREKİR
07 Ocak 2009, 00:55:13
bariselektronik
Onbaşı
*

« Yanıtla #2 :»

kardeş bunu eklemeyi unutmuşum vaktim yok şuanda acil olarak eliyorum yoksa word de fln yazardım ;) kondansatorlu taraf pcye bağlanan kısım ;)entegremiz 5-15v arası çalışabiliyor.. ben pratik ve taşınabilirliği kolaylaştırmak için usb ye bağladım 5v ile gayet düzgün işliyor ;)
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2009, 01:00:18 Gönderen: bariselektronik » Logged
07 Ocak 2009, 22:45:38
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 :»

aslında banada lazım böyle bir devre elimdeki notebookda tv out olmasına rağmen çalıştıramadım bazen çok lazım oluyor devreyi biraz küçük çizip scart soketinin içine yerletirebilirsek süper olur :)
08 Ocak 2009, 01:57:09
bariselektronik
Onbaşı
*

« Yanıtla #4 :»

aslında banada lazım böyle bir devre elimdeki notebookda tv out olmasına rağmen çalıştıramadım bazen çok lazım oluyor devreyi biraz küçük çizip scart soketinin içine yerletirebilirsek süper olur :)

ben daha önce bunu 8 ayaklı bi entegreyle denemesini yaptım o scartın içine sığdı ancak onda besleme yoktu yani 5v'u monitorden alıyordu oyuzden olmuştu bunu sığdırmak baya zor :D haha önceki basettiğim 8 ayaklı ent. ile olan lm1881 entegresiydi ve 4$ fiyatı vardı. ama işlem tam tersiydi pc monitörünü tv gibi kullanmak için d-smart uydu cihazını lcd monitöre bağlamıştım :)
15 Ocak 2009, 03:00:56
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

sezer bunun için pc üzerinden bir kaç ayar gerekiyor direk takar takmaz görmüyor benim pc de aynı s-video çıkıştan tv nin s-video girişine bağladım direk görmedi ayarlarını biraz kurcalayınca çalıştı tekrar kullanmak istediğimde kendisi algılamaya başladı...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
15 Ocak 2009, 23:23:37
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 :»

evet ayar yapılacağını biliyorum

bir güvenlik kamerası işi vardı kamera pc alarm sistemi kurulacaktı.sistemi isteyen kişi güvenlik kameralarını aynı zamanda tv den izlemek istedi bizde tv nin s video çıkışından çıkış alıp 37 ekran tv ye girdik.bilgisayar açılırken bios ekranı ve windows sayacı geliyor tam açılacakken görüntü gidiyordu. xp açılınca görüntü alamıyorduk.atinin control panelinden monitörü klonlayınca aynı görüntüyü almıştık :)
18 Ocak 2009, 04:49:36
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

evet ayar yapılacağını biliyorum

bir güvenlik kamerası işi vardı kamera pc alarm sistemi kurulacaktı.sistemi isteyen kişi güvenlik kameralarını aynı zamanda tv den izlemek istedi bizde tv nin s video çıkışından çıkış alıp 37 ekran tv ye girdik.bilgisayar açılırken bios ekranı ve windows sayacı geliyor tam açılacakken görüntü gidiyordu. xp açılınca görüntü alamıyorduk.atinin control panelinden monitörü klonlayınca aynı görüntüyü almıştık :)
ewet o dediğin olayı bende yaşadım tvden kaynaklanan bir durum bios vs var ama açılışta görüntü gidiyordu eski bir tv idi ama yeni model tv de başarılı çalışıyordu...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
18 Ocak 2009, 14:49:49
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 :»

birazda windows engelliyor gibi geldi hocam bana  windows açıldıktan sonra hoşgeldiniz ekranı görünmeden görüntü gidiyordu buraya kadar herşey normal ama 
24 Ocak 2009, 00:36:36
bilgilieci
Onbaşı
*

REP: 9

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

arkadaslar lın kırık  duzelte bılırmıyız
25 Ocak 2009, 03:05:49
bariselektronik
Onbaşı
*

« Yanıtla #10 :»

arkadaşlar işte buda tam performans çalışma videosu.. tvde scartta yoktu onun içinde akıllı kutu kullandım :)
25 Ocak 2009, 22:49:18
bilgilieci
Onbaşı
*

REP: 9

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

arkadaslar lınk vere bılcek olan varmı
19 Eylül 2009, 21:48:16
tmsh
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

görüntü tvde nasıl görünüyor. film falan izleyebilecek kadar güzelmi?
16 Şubat 2010, 15:33:26
surnas
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

PCnin VGA çıkışını TVnin SCART girişine dönüştürmek (pcb)

demişsin ama ortada ne şema var ne de pcb. yoksa ben mi bulamıyorum varda?????????
18 Şubat 2010, 20:19:43
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 7

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #14 :»

barış hocam pcb yi tekrar ekleyebilirseniz sevinirim
01 Mart 2010, 17:28:18
karpen
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #15 :»

evet; tekrar alabilirsek deyebileceğiz....
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.10.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.226 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.061s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco