| 24 Şubat 2008, 03:22:41 |
bilal01
Onbaşı
REP: 1015
|
 |
« :» |
|
selam arkadaşlar bir dewre daha paylaşıma sunuyorum bir alarım Lazerli Güvenlik Sistemi dewresi ben denedim we hiç bir sorun olmadan çalışıyor prensibi çok basit bu dewreyi tamamladıktan sonra bir oyuncak lazerle ldr nin üzerine ışık tutuyorsunuz bu lazerin ışıgı kesildiginde osilatörlü buzzer dewreye girip sizi uyarıyor bu mesafeyi aynalar wasıtasıyla uzatabilir yada direk lazeri ldr sensör yada göz dedigimiz malzemeye tutarak dewrenin aktif kalmasını saglayabiliriz ben bazı fotograflar koyacam yapmak isteyen ilgilenebilir elimden geldigi kadar yardımcı olurum yapacak ark. şimdiden kolay gelsin (bazı resimler alıntıdır) benim ilk yaptıgım dewre elimle çizmiştim baskı dewresini ne ugraşmıştım 
|
|
|
|
|
|
Biz cix degilizki her mekanda sevgilimiz olsun,biz Adanalıyık bırakta kendimize göre bir şeklimiz olsun
|
|
|
| 24 Şubat 2008, 03:36:22 |
crazy_charizma
Onbaşı
REP: 1004
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
güzel bişeye benziyor... yeni başlıyanlar için güzel bi şema.. tşk. ler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 24 Şubat 2008, 11:19:24 |
by_mek4
er
REP: 0
 |
« Yanıtla #2 :» |
|
güzel bir devre eline saplık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 14 Mart 2008, 21:22:39 |
apollo66
er
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
ELLERİN DERT GÖRMESİN KARDEŞ......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15 Mart 2008, 01:05:43 |
bilal01
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #4 :» |
|
|
|
|
|
|
|
Biz cix degilizki her mekanda sevgilimiz olsun,biz Adanalıyık bırakta kendimize göre bir şeklimiz olsun
|
|
|
| 16 Nisan 2008, 22:37:31 |
mOnstEr.ay
er
REP: 1
 |
« Yanıtla #5 :» |
|
DH den takip etmiştim çalışmayı burda daha ayrıntılı vermişsin. Eline sağlık daha dün gördüm tüm olan biteni. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 16 Nisan 2008, 22:53:08 |
bilal01
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
dh biraz laşka oldu bana göre bu böle bende temiz bir forumda olmasını istedim teşekkür ederim dostum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 17 Nisan 2008, 04:05:12 |
bilal01
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #7 :» |
|
bu devrede en dayanıksız parça 100nF dir tesr beslendiginde bu parça arızalanıyor ve devre devamlı alarım veriyor o yönden dikkat edelim  edit en dayanıksız malzeme nedir bilmiyorum 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2008, 14:51:22 Gönderen: bilal01 »
|
|
|
|
|
| 08 Mayıs 2008, 15:42:35 |
MUCİT
Çavuş
REP: 14
-HeR bİlGi BiR mErAk YüZüNdEn BuLuNuR-
|
 |
« Yanıtla #8 :» |
|
o değilde o ldr öyle açıkta olmaz ona güzel bir kutu gerekir ve bence budevrenin ır lisini yapmalısın evin pencere ve giriş kapılarına ve dış kapısına lazer gibi görünen değilde gözle görünmeyen bir lazer güvenlik sistemi olarak daha verimli olur ve devre alarıma geçtiğinde 5dakikalığına siren çalması gerekir yani devregüzel ve geliştirile bilir ayrıca ldr ile led birbirinitam görmesse çalışmaz ve gündüz ışığından etkilenir en iyisi ır li devre 
|
|
|
|
|
|
İLİM ÇİNDEYSEDE BULUP ÖĞRENMEK GEREKİR
|
|
|
| 21 Temmuz 2008, 14:48:01 |
süleyman özkan
Onbaşı
REP: 5
 |
« Yanıtla #9 :» |
|
bilal usta ters gerilimde 100 nf bozuluyor demişsin (bu malzeme kutupsuz kondansatör)bunun tersi düzü olmazki ters gerilim verdiğinizde neden bozulsun şunu dersen tamam entegreler devre bozulurda kondansatör bozulmaz be ustam bir karışıklık oldu sanırım.süleyman özkan antalya
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Ağustos 2008, 18:49:35 |
atriXum
er
 |
« Yanıtla #10 :» |
|
ustat merhaba bunun baskı devre çizimi yokmu?Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Ağustos 2008, 23:18:31 |
sezer1247
Admin
REP: 65533
|
 |
« Yanıtla #11 :» |
|
ilk mesajda UNTITLED.LYT isimli bir yazı var ona tıklarsan proteus pcb sini indirebilirsin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Eylül 2008, 14:23:44 |
bilal01
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #12 :» |
|
bilal usta ters gerilimde 100 nf bozuluyor demişsin (bu malzeme kutupsuz kondansatör)bunun tersi düzü olmazki ters gerilim verdiğinizde neden bozulsun şunu dersen tamam entegreler devre bozulurda kondansatör bozulmaz be ustam bir karışıklık oldu sanırım.süleyman özkan antalya
işte tecrübesizlik yahu utanıyorum yazdıgım için 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Ocak 2010, 02:37:14 |
Qmer
er
 |
« Yanıtla #13 :» |
|
ilk mesajda UNTITLED.LYT isimli bir yazı var ona tıklarsan proteus pcb sini indirebilirsin  Bilgisayarıma indiriyorum ama açmıyor.Sanırım hata var dosyalarda.Benmi yapamadım.Yardımcı olurmusunuz?........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20 Ekim 2010, 22:29:34 |
hungryman
er
 |
« Yanıtla #14 :» |
|
ARKADAŞLAR BU DEVRENIN BASKI DEVRESİNE ÇOK ACIL İHTİYACIM VAR. LÜTFEN ELINDE OLANLAR PAYLAŞABILIRMI. BURADAKI LYT. DOSYASI AÇILMIYOR ARES TARAFINDAN.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Kasım 2011, 03:26:52 |
|
erdemekrem21
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #15 :» |
|
ilk mesajda UNTITLED.LYT isimli bir yazı var ona tıklarsan proteus pcb sini indirebilirsin  kardeşim. nasıl ulaşabilirim. baskı devresine pcb olarak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|