Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Araç Ses Sistemleri > lm3886 tf ile 4 kanal oto amp...

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: lm3886 tf ile 4 kanal oto amp...  (Okunma Sayısı 529 defa)
22 Mart 2011, 06:31:28
turan74
Onbaşı
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

arkadaslar  devrenın cizimleri bitti gibi bişi....hatam varmı yokmu bi bakalım beraber....sizinde bu konudakı fikirlerinizi almak isterim....

!!!!sitenın veri tabanında problem var yöneticilerin dikkatıne!!!!

edit...arkadaslar devrenın cizimleri bitti lyt olarak eklıyorum...mehmet-salih kardesimizin dedigi hataları düzeltım birdaha bakarsanız sevinirim eksik gedik bişiler varmı diye
« Son Düzenleme: 25 Mart 2011, 13:58:59 Gönderen: turan74 » Logged
22 Mart 2011, 19:29:42
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

kardeş baya eksiklerin var gibi  durgun +12v girişini anlayamadım. diyotu yanlış bağlamışsın. diyot gnd +12v arasına ters bağlayacaksın. PWM'ye +12v besleme gitmiyor galiba (göremiyorum).  çıkış gnd yerlerine trafonun orta ucu gelmiyor. hazı kalıpları kullanamak basit gelsede zordur. troid nüve bence büyük. ton kontrol katıda elden geçmesi lazım.  buna benzer aslında çok eksik var. hevesini gidermek gibi olmasın ama devre üzerinde daha çok çalışma yapmak gerekiyor. inan herşeyi zordan başlarsın. sonra zorlar çocuk oyuncağı olur  ok

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
22 Mart 2011, 23:26:49
turan74
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

evet arkadasım daha cook eksık var :) bitmişl degilde ondan:))))kardesim 12 kısmı gayet basıt :) power yazan yerden 30a sigortaya ordan filtre bobinine ordanda trafonun ucuna gidiyoo;)pwm gelınde pwm 12 rem den alıyo yanı extra 12v girmeye gerek yok :)))denenmıs bi devre....+- 15v kısmında bi terlık göremedim sadece yazılarının yanlıs yazılmıs okadar.....cokıs gnd sındekı ortadakı büyük ped trafodan gelen gnd için...12v gnd ile trafonun cıkıs gnd sı ayrı 200r3w drenclerle baglı birbirine....kalıpler hazır degil sadece ahmet arkadasımızın cizmiş oldugu lm3886 hazırdır digerleri tek tek elden gecmıstır...4x150w n kanal devremde kullandım....lm ler ab olarak calısır biliyosundur...%60 olayınıda bilirsin yanı o anfiden bi tane yaptıgında yaklasım 120w trafo ile beslemen gerekır tam manada yarlanmak için...ortalama benım yaptıgım smps  ii ona :) ben böle düşündüm....ton kontrol katına gelınce hem köprileme hemde hp lp ful olarak calısıyo orda görmüs oldunun sag taraf için üstüne bi tane daha eklenecek havadan oda sol taraf için ....o yandakı ped lerde onun baglantısı için...kablo kırlılıgı olmasın diye..bunların harıcınde hop geciktirme de eklenecek....

he diyot olayınıda degiştirdim yazılarıda düzelttim fotoyo yenıden yükledim  ok
« Son Düzenleme: 22 Mart 2011, 23:32:10 Gönderen: turan74 » Logged
23 Mart 2011, 13:15:39
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

güç girişini önceki şeklini anlamamıştım. çünkü yanlıştı şimdi benim dediğim gibi yapmışsın. pwm katına bu şekilde besleme vermen mantılı değil, forumda çoğunluk herkez ben gibi düşünür. teyp'den gelen (REM) kablo ince olur zaten ve ses sistemlerinde dc gerilimi uzun yapmak mantıklı değildir çünkü kayıplar olur. teyp'den 12v geleceğini kabul edemezsin. smps ile normal trafo şeklinde bir beslemeyi bir tutamazsın. eger aynı şey olsaydı smps'lerde trafolar kadar büyük olurdu. yani mantıksız..   çıkış gnd olarak demek istediğim: trafonun 6'nolu ucu cıkışların gnd'sine bağlaman gerektiğini söylemekti. bazı şeyleri uygulayarak tecrüben edinmek, öğrenmenin en iyi yoludur. çalışmalara devam kolay gelsin
« Son Düzenleme: 23 Mart 2011, 13:19:23 Gönderen: mehmet-salih » Logged

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
24 Mart 2011, 19:17:54
turan74
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

senı anlıyorum kardesim....cıkıs gnd si kablo ile tasınacak falan filan daha tam bitmedi bitince  herseyiyler koyacam o zaman  tekrar bi kontrol edersin varsa hatam soylersın....aslında girisler aynı degişen sadece diyodun yeri oldu...yardımın için tesekkur ederim kardes...yukarıda lyt olarak ekledım tekrar bi gözden gecirirsen sevinirim....rem olayınıda  hallettım yanlısım yoksa
« Son Düzenleme: 24 Mart 2011, 19:42:31 Gönderen: turan74 » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.055 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.012s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco