Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Araç Ses Sistemleri > 500wat mono bass oto

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 500wat mono bass oto  (Okunma Sayısı 1733 defa)
17 Aralık 2011, 17:55:28
ümit
Onbaşı
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

uzunca bi süre forumda etkınsekılde bulunamadım malum internetım yokk
cızdıgım lyt smps kısmı we anfı kısmı bana ait ton katı ahmet yerlıye ton katını ahmet yerlıden sectim çünkü ton kontrol denilince akla o gelıyorr
cok kaliteli işlereimza atıyor ahmete cok teskkur ederım başarılı bidewre bunu cıhazımda kullanmak iştedımm
acıkcası bu ton kontrol için bun dewreyı yaptımm
yapacak arkadaşlara koly gelsın ben su an bu dewreyı denema aşamasına geldımm
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2011, 23:31:33 Gönderen: ümit » Logged
18 Aralık 2011, 22:20:15
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

eline koluna emeğine sağlık. en kısa zamanda test görüntülerini bekliyoruz.
başarılar.
19 Aralık 2011, 19:34:03
mehmetali-8465
Onbaşı
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

eline sağlık ümit kardeş  çok güzel olmuş
19 Aralık 2011, 23:06:41
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

eline sağlık kardeş test resimlerini bekliyoruzzz. anfi katını nerden yaptın? (RAS100 gibi geldi) açık şema varmı?

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
21 Aralık 2011, 01:06:58
d4rkn3ss
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

Çok güzel olmuş eline yüreğine sağlık.. Hop koruma, geciktirici şart esasında yoksam woofer pis yanak asılıyor deforme olmaması ve kulak zevki için şart diyebileceğim bir durum.
21 Aralık 2011, 15:11:17
chnslc
Asteğmen
*

REP: 8

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

Eline sağlık hocam güzel bir çalışma olmuş...bu anfin dizaynı alternatör sesini alıyormu?
21 Aralık 2011, 17:13:26
ümit
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

Şuan denemeler devam ediyor 900wat yapmıstım  aynı smps ve pwm
01 Şubat 2012, 01:10:00
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

Şuan denemeler devam ediyor 900wat yapmıstım  aynı smps ve pwm

Eline sağlık ustam çok orjinal olmuş deneme sonucundan uzun zamandır bilgi vermemişsiniz herhangi bir düzeltme olmaksızın yapabilirmiyiz..

Saygılar
01 Şubat 2012, 21:58:52
ümit
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

daha ewwel bu cıhazı yaptım forumda war 900watt diye hiç bi skıntı olmadı cıhaz smps kısmı özellikle sıkıntısız ben smsp kısmını yaptım cok ıyı sonuc aldım anfi katı calışmaları suan durdurdumbı takım özel sıkıntıların war onları aşana kadar anfı katını yapamıyacagım fakat ugrasmak iştersen ve buna deger dlorsan sana tavsıyem hiç korkmadan yap calışiır

troıd 4turx15tane yanyan0.50mm=7,5mm eder
sekonder 3vtur başı alacagın voltaj 2x55v için
55/3= 18tur 6tane 0,50yanyana3mm18tur
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2012, 22:04:07 Gönderen: ümit » Logged
17 Mart 2012, 00:17:02
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

Smps katında ki 1uf kondansatörün altında olan polyester kondansatörün değerini bilen varsa iletebilirmi? bc237 yerine başka hangi tr kullanılabilir bunun epeyce sahtesi var çok sıkıntı yaşadığım için kullanmak istemiyorum. Smps mi tamamladım kond. ve tr ler eksik acil yardımcı olursanız sevinirim merakla çalışmasını gözlemlemek istiyorum.
17 Mart 2012, 03:40:24
db_61
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

Bc327 demek istedin herhalde .Daha önceki 900w uygulamasında arkadaş a1013 kullandı sanırım yakınlaştırarak baktım yanılıyor olabilirim.a1015 - a1266  muaidili diye biliyorum.Kondansatörde 1nf.
« Son Düzenleme: 17 Mart 2012, 03:50:16 Gönderen: db_61 » Logged
17 Mart 2012, 04:07:49
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

Bc327 demek istedin herhalde .Daha önceki 900w uygulamasında arkadaş a1013 kullandı sanırım yakınlaştırarak baktım yanılıyor olabilirim.a1015 - a1266  muaidili diye biliyorum.Kondansatörde 1nf.

evet öyle demek istemiştim ;) yardımların için teşekkür ederim.
19 Mart 2012, 21:41:31
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

İnat ettim bugün yeni moslarımı aldım bağlantılarını olması gerektiği gibi yaparak smps yi çalıştırdım. Verimi beklediğimden daha iyi diye biliriz gerçi şuan yük olarak 100w 2 adet ampül ile yaptım 5 dk dakika çalıştırmamda moslarda ılıma vardı. İlk başta 12v girişine 12v 20w lık ampulu bağlamamamın ceremesi acı oldu ama çok güven verdi arkadaş. Kısa zamanda düzeltmesini yaparak lyt yi ekleyeceğim sonuçta ben tekrar pcb basmak durumundayım. Toroid sarımım da kafama takılan bir kaç konu var tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 2x35v için primer 2x4 sarım 7 adet 0,9mm telden seconder için 2x12 sarım 3 adet 0,9mm telden sardım sarımlar nüveye tam oturdu ve sarım yönü aynı olarak yaptım gayet muazzam oldu sıkı ve nüve üzerine çıkmadı fakat çıkış voltajına baktığımda + voltaj 39v - voltaj 36v civarında oldu bu normalmidir yoksa bağlantı için bıraktığım bobinler biraz uzun oldu ve nüvenin tam altında kaldı bu etki edermi? Çünkü ben tam olarak 2x35v almak istiyorum lm3886 besleyeceğim şuan için hali hazır çalışan 4 adet var sonrasında 2 adet daha ekleyeceğim. Yani smps den beklentim 5,6cm toroid üzerinden 4 adet irfp064n mos ile max ne kadar alabilirsem kullanmak istiyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
20 Mart 2012, 02:37:32
db_61
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

Geçmiş olsun öncelikle aynı olay benimde başıma geldi ama moslar zarar görmedi sanırım.Hala çalışır vaziyetteler.Ei33 kullandım devremde çökmeler yaşadım. Sizin devrede iki tane 100watt ampul ile kaç volt düşüş oluyor.
20 Mart 2012, 03:52:20
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #14 :»

Geçmiş olsun öncelikle aynı olay benimde başıma geldi ama moslar zarar görmedi sanırım.Hala çalışır vaziyetteler.Ei33 kullandım devremde çökmeler yaşadım. Sizin devrede iki tane 100watt ampul ile kaç volt düşüş oluyor.

Sağolasın mosların zarar görmesinin nedeni trafo ile beslemem psu ile beslemiş olsaydım korumaya gecebilirdi o zaman yanmamış olurlardı ;) kısmet. 2 adet 100w ampulde 10v civarı düşme oldu 550w matkap ilede 30v civarı düşme oldu bu testte sadece 2 adet mos bağlıydı ona göre aşağı yukarı hesabını yapabilirsin.
20 Mart 2012, 04:25:46
db_61
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #15 :»

Bende trafo ile deneme yapıyorum uzun süre takılı tutmadım ondan herhalde.225 volt 75 civarı oluyordu bende.Sorunu hallettim gibi 22k pot bağladım +vcc ile 1. ayak arasına ve 1.ayaktaki 1k8 e paralel 2k2 bağladım.Geri besleme oldu herhalde.Pek anlamıyorum deneme yanılma gidiyorum.Ei33 ,1 tane 60w ampul ve 4 tane 50n06 ile 100voltta 1volt çıkarı oynama oluyo çıkışta.Hem voltaj ayarım oldu hemde geri beslemem.Voltajı fazla düşürünce moslar aşırı ısınıyo frekans düşüyo diye herhalde.
20 Mart 2012, 21:48:28
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #16 :»

Bende trafo ile deneme yapıyorum uzun süre takılı tutmadım ondan herhalde.225 volt 75 civarı oluyordu bende.Sorunu hallettim gibi 22k pot bağladım +vcc ile 1. ayak arasına ve 1.ayaktaki 1k8 e paralel 2k2 bağladım.Geri besleme oldu herhalde.Pek anlamıyorum deneme yanılma gidiyorum.Ei33 ,1 tane 60w ampul ve 4 tane 50n06 ile 100voltta 1volt çıkarı oynama oluyo çıkışta.Hem voltaj ayarım oldu hemde geri beslemem.Voltajı fazla düşürünce moslar aşırı ısınıyo frekans düşüyo diye herhalde.

ei33 leri kendin sarmadığın sürece verim alamazsın primer ve seconder sarımları farklı voltaj düşürdükçe mosların ısınır yüke de girince yanarlar verimsiz çalışır velhasıl bu deneyimi mos yaka yaka vede sayın Adnan abi sayesinde çözdüm. Fakat ne hikmetse ei33 nüvelerden istediğim verimi alamadım ei40 nüve den tam tadında verim almışken tekrar sök takta kırılı verdi çok nazik bu nüveler sarmakla uğraşmak yerine toroid alıp sarmak daha mantıklı ve daha temiz iş oluyor. Birde çap kesit mantığını çözersem tadından geçilmez..
21 Mart 2012, 01:00:49
db_61
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #17 :»

ei33 leri kendin sarmadığın sürece verim alamazsın primer ve seconder sarımları farklı voltaj düşürdükçe mosların ısınır yüke de girince yanarlar verimsiz çalışır velhasıl bu deneyimi mos yaka yaka vede sayın Adnan abi sayesinde çözdüm. Fakat ne hikmetse ei33 nüvelerden istediğim verimi alamadım ei40 nüve den tam tadında verim almışken tekrar sök takta kırılı verdi çok nazik bu nüveler sarmakla uğraşmak yerine toroid alıp sarmak daha mantıklı ve daha temiz iş oluyor. Birde çap kesit mantığını çözersem tadından geçilmez..

Bana 200 watt anfi besleyecek güç lazım.Ei33 yada 3 tane ei28 ile deneme yapmayı düşünüyorum.10 tane 50n06 muvcut elimde.Verim alabilirmiyim sizce.Yoksa direk troid mi diyorsunuz.Birde nüve kırıldı diyorsunuz taş gibi olan E ve I şeklindeki parçalarmı kırıldı sizce yoksa sarımı yaptığımız kısımmı kırıldı.Sarımı yaptığımız kısımın bağlantı noktaları kırıldığında herhangi bir zararı oluyormu oda sert bi madde verimi ile alakası varmı acaba.
21 Mart 2012, 04:33:54
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #18 :»

O kadar usta varki sana bana cevap vermesini beklediğim ama beklenen cevap gelmiyor kendi kendimize bocalaya bocalaya çözüyoruz.. Ei nin E kısmı sert olduğu kadarda kırılgan senin elinde hiç kalmadımı bilemem ama benim elimde bir hayli kaldı ei33 olanlarından pek verim alamadım 200w çektiremedim her türlü sarım tekniği ve çapı kullandım ama en ideal ei sarımı en alta 1x seconder sarıp üzerine 2x primer sonra diğer 1x seconderi sarmak aralarına bant sararken ei33 den sarım aralarından çıkan bakır levhayıda primerin altına ve üstüne sararsan ideal verimi alabiliyorsun. Ben primeri 4x0,5mm ile 2x4 tur sardım seconderide 2x0,5mm ile 2x12 tur sardım ideal verimi aldım ne hikmetse benim 2xlm3886 akımı restmen sömürüyor ve ei trafodan cııık diye bir ses geliyor buda hop çıkışına kadar yansıyor. Tek trafolu devre tasarımını üç trafoluya ve 6 adet mosa çıkarmama rağmen bu ses vardı bende toroide geçtim ehh ilk geçiş safhasında elde olmayan sorunlar nedeni ile ortalığı kavurduk ;) ama hangisi diye soracak olursan toroid derim ve tl494 pwm derim yükte çökmede yaşasan bile verimde sıkıntı yok tabiki mevcut devrenin daha tam yük testleri bitmedi vakit buldukça oyalanmaya çalışıyorum.
21 Mart 2012, 04:53:54
db_61
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #19 :»

Evet doğru diyorsun cevap gelmiyor kolay kolay forumda.Teşekkürler cevap verdiğin için en yakın zamanda ei33 ü sarıp deniyorum.250 watt aldığını söyleyenleri gördüm sg3525 ve ei33 ile.Tl494 ile deneyelim bakalım olmazsa toroid şart olacak.
21 Mart 2012, 14:40:03
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #20 :»

750W Smps nin hataları giderilmiş halidir çizim hakkı tasarımı paylaşan kişiye aittir. Sadece sorunlu bağlantıları editledim.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.162 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.016s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco