Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Araç Ses Sistemleri > 2x125w rms oto amfi projesi

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2x125w rms oto amfi projesi  (Okunma Sayısı 1450 defa)
30 Nisan 2009, 22:49:01
tornado
Çavuş
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

merhaba arkadaşlar bir çok arkadaşımızın yaptığı devrelerden alıntı yaparak çizdiğim oto amfi devresidir amfi ve smps katı denenmiştir ancak çıkış geciktirme ve oto fan kısımlarını denemedim crossover kısmını bastım fakat deneme fırsatım olmadı enkısa zamanda denerim inşallah yakın zamanda arabaya takacam fotolarıda eklerim devrenin yapımında ve alıntı devrelerde emeği geçen  başta toprak ve tamirci hasan arkadaşımıza teşekkür eder başarılar dilerim
arkadaşlar verdiğim crossoverde bir hata varmış yenifark ettim düzeltip tekrar upload oldu kusura bakmayın
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2009, 00:33:02 Gönderen: tornado » Logged

çorbaya tuz at
30 Nisan 2009, 23:36:59
gemliklee
Başçavuş
*

REP: 11

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

kardes o cıft optolu smps yı yaparsan cok sorun yasarsın soyleyım...
01 Mayıs 2009, 00:33:01
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

paylaşım için sağol tornado yakın zamanda bende bir çift optolu sürüm yapıyım yanlız optolar farklı 4N26  orjinal bir oto amfisinin smps katı bende bu aralar çok şeyler yapıyorum ya hayırlısı :D:D

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
02 Mayıs 2009, 17:17:05
tornado
Çavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

gemliklee arkadaş bu çift optonun çıkıştan gelen ses ile alakası varmı amfinin çıkışından pwm sinyalinin sesi geliyor bu sesi ferit toroid nüveyle filtre bobini sarsam giderebilirmiyim arabaya taktım dün ama bu pwm sesi işi bozdu evde güç kaynağıyla denediğimde ses yoktu nasıl sarayım bu filtre bobinini kaç sipir atayım ferit troid üzerine kaç mm kalınlık olmalı sizceses kesilirse amfi tamam

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız

çorbaya tuz at
03 Mayıs 2009, 01:34:18
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

12v + - girişlere en az 6 mm telden atx ten çıkan sarı nüve üzerine sar 10  tur kadar...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
03 Mayıs 2009, 13:26:52
tornado
Çavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

toprak bu bobini 2 tane ayrı ayrımı yoksa tek nüve olarak mı sarayım birde bu hopalörlerden çıkan mıknatısları ateşte ısıtınca mıknatıslık özellikleri kayıp oluyo acaba bunlardan trafo nüvesi yapılabilirmi

12v + - girişlere en az 6 mm telden atx ten çıkan sarı nüve üzerine sar 10  tur kadar...

burda hem smps çıkışına + ve - gerilime hemde 12 v giriş besleme gerilimine ayrı ayrı filtre sarcam doğru anlamışmıyım

çorbaya tuz at
03 Mayıs 2009, 14:57:25
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

smps girişine ayrı ayrı sar 6mm teli  tek nüveye sığdıramazsın çıkış içinde sar  +   -   çıkış için  hoparlor mıknatıslarını kırmadan kor haline kadar ısıtıp soğuttuğunda smps nüvesi olarak kullanabilirsin...

03 Mayıs 2009, 18:20:07
tornado
Çavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

sağol hacı artık hafta içi denerim mıknatıs işinde verim alırsam hiç nüve almaya gerek kkalmaz 

çorbaya tuz at
13 Mayıs 2009, 22:27:01
tornado
Çavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

toprak dvd li araba teybiyle denedim yine aynı pwm sinyali geliyor sorun devrede ama ilk yaptığımda benim teyple çalıştı ama geri besleme voltajı normal voltajın 1.5 katına çıkarıyodu optoları değiştirdimvltaj normalleşti ama ses başladı acaba eski optolarmı sağlamyoksa başka bişeymi ama eski optolar takılıyken  geri beslemeyi iptal edince voltaj fırlıyodu ama amatakınca zener voltajının 1.5 katı yani 135volt civarı normal zener voltajı 22+22 44volt+-88 volt şuan voltaj 90 civarı

çorbaya tuz at
13 Mayıs 2009, 23:30:01
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

cik cik ses varisa g.beslemeden kaynaklanıyordur 2. bir olasılıkta frekanstan frekans değerini bir değiştir 35 khz üstüne çıkma...

14 Mayıs 2009, 22:58:25
gemliklee
Başçavuş
*

REP: 11

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

kardes o cıft optolu smps yı yaparsan cok sorun yasarsın soyleyım...

kardes sen hıc vakıt kaybetme tek optoya don.o cık sesı baska turlu kesılmez.toprak hocam da bılır bende cok ugrasmıstım.sonra bana tek optolu bı devre gondermıstı bende devremı ona gore modıfıye etmıstım.ve sorun ortadan kalkmıstı
15 Mayıs 2009, 23:25:01
tornado
Çavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

tamam gemliklee verin devreyi  çeviriyim en kısa zamanda bende birkaç şema var bunlara göre yapılacak heralde zaten bu verdiğim devrede hasan usta optoları seri bağlamış doğrumudur?
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2009, 23:27:02 Gönderen: tornado » Logged

çorbaya tuz at
16 Mayıs 2009, 01:44:47
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

bu verdiğin şemadaki pwm sorunsuz çalışıyor bunu uygula devrene...

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.093 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.025s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco