| 02 Eylül 2009, 23:08:09 |
tornado
Çavuş
REP: 5
|
 |
« :» |
|
basit bir oto amfisi arayan arkadaşların işini göreceğine inanıyorum küçük vede orjinal oto amfisi tarzında çizmeye çalıştım henüz yapmaya vaktim olmadı ama malzemeler hazır 1 hafta içinde basıp denerim yanlız düşünce ve de fikriniz ne olursa olsun üşenmeden bir kelimede olsa lütfen bir yorum yapın ki bende yapacağınız yorumlara göre bundan sonraki çalışmalarımda sizin isteklerinize cevap verecek bişeyler yapmış olayım saygılar
arkadaşlar hataları düzelttim ve preamfi kısmını çıkardım ancak bu şekilde çalıştı preamfi uyum sağlamadı resimlerde en kısa zamanda eklenecek
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2009, 00:44:10 Gönderen: tornado »
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 03 Eylül 2009, 01:08:36 |
ugureker74
er
REP: 0
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
arkadaşım bu ıgbt transistörlerini hiç daha önce kullandınmı bunlar kaynak makinalarında kullanılıyorlar ve üzerlerinde harcanan gücün düşük olması gerekiyor yani voltaj düşük akım yüksek ocaba olurmu diyor insan sen bu devreyi denedinmi eger motor gürültüsü almadam çalıştırdıysan bende varım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 03 Eylül 2009, 01:26:43 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
REP: 65535
kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter
|
 |
« Yanıtla #2 :» |
|
arkadaşım bu ıgbt transistörlerini hiç daha önce kullandınmı bunlar kaynak makinalarında kullanılıyorlar ve üzerlerinde harcanan gücün düşük olması gerekiyor yani voltaj düşük akım yüksek ocaba olurmu diyor insan sen bu devreyi denedinmi eger motor gürültüsü almadam çalıştırdıysan bende varım  tornado arkadaşımızın vermiş olduğu şema Darlington yapılı bir şemadır IGBT ile alakası yoktur IGBT ilede yapılan amfiler vardır ama bununla alakası yoktur örnek IGBT sembol...
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 03 Eylül 2009, 02:08:03 |
ugureker74
er
REP: 0
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
arkadaşım bu ıgbt transistörlerini hiç daha önce kullandınmı bunlar kaynak makinalarında kullanılıyorlar ve üzerlerinde harcanan gücün düşük olması gerekiyor yani voltaj düşük akım yüksek ocaba olurmu diyor insan sen bu devreyi denedinmi eger motor gürültüsü almadam çalıştırdıysan bende varım  tornado arkadaşımızın vermiş olduğu şema Darlington yapılı bir şemadır IGBT ile alakası yoktur IGBT ilede yapılan amfiler vardır ama bununla alakası yoktur örnek IGBT sembol... arkadaşım benim kastettiğim 50 n 06 transistörleriydi şimdi data shits inceledim haklıymıysın mos ama ıgbt degil 50 amper 60 voltluk mos muş uyardığın için teşekkür ederim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 03 Eylül 2009, 17:17:00 |
ümit
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #4 :» |
|
basit bir oto amfisi arayan arkadaşların işini göreceğine inanıyorum küçük vede orjinal oto amfisi tarzında çizmeye çalıştım henüz yapmaya vaktim olmadı ama malzemeler hazır 1 hafta içinde basıp denerim yanlız düşünce ve de fikriniz ne olursa olsun üşenmeden bir kelimede olsa lütfen bir yorum yapın ki bende yapacağınız yorumlara göre bundan sonraki çalışmalarımda sizin isteklerinize cevap verecek bişeyler yapmış olayım saygılar
tornado artık oto anfısı tasarımı forumda sekıl degıstırıp orjınallesmeye basladı önceden mıllet bı smps yapıyo bıton bıde anfı katı o kadar anfının seklı nasıl olacak ıkı taraflı trve mosları yerlestırmeden sadece bı sıra olarak koyu yo ama bu sıstemde tr ve moslar ıkı taraflı sıralı dızılmıs böylece ısı esit sekılde dagılmıs olur ve sekıllı olmus olu bende yaptıgım oto anfı tasarımlarında böyle cızıyorum forumda ei33 le yapılan oto anfı cızımı bana ait bu devreye sımdı ıkı taraflı sogutucu takıp ust we alt kısmına düz cinko sac taktınmı cok kral bı dewre olur resmını atayımda bak
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2009, 17:17:48 Gönderen: ümit »
|
|
|
|
|
| 03 Eylül 2009, 21:06:12 |
tornado
Çavuş
|
 |
« Yanıtla #5 :» |
|
bu ıgbt tr ler le çalışan amfi devresinden bahsedilmiş ama neden hiç açık şema dahi olsa bi paylaşım yok ben daha önce hiç ıgbt amfi yapmadım ama trli amfilerden baya oldu yanlız bu ıgbt amfiler ne gibi özelliklere sahip kendine has bir özellikleri varmı? hani normal tr li veya entegre amfilerle ne gibi farklılıklar var aralarında uzun lafın kısası yapmaya değermi bu ıgbt li amfileri ümit kardeş aynı düşünceleri paylaşıyoruz orjinal işleri severim ki bu devre daha başlangıç olacak bundan sonrada preamfi+crossover+2kanal tda7294+hop geçiktirme+toroidlismps+termal fan var bunu yapalım sıra onda bu devreyi çalıştırıp bi bakalım eğer beni tatmin ederse hop koruma ve termal fanı ayrı basıp kutusunun içine eklerim
|
|
|
|
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 03 Eylül 2009, 23:37:22 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
tornado IGBT çıkışlı amfi şeması elimde olacak ama çok kayda değer bişe değil 150 200w gibi bişe IGBT transistörün kullanılacağı alan yüksek voltaj ve yüksek akım yani bu transistörü kullanıyorsan CLASS D yapacaksın yüksek voltajı vereceksin çıkıştan 2-3 kw güç alacaksın A-B sınıfında kullanıpta yazık etmeye değmez IGBT pahalı bir malzemedir...
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 04 Eylül 2009, 01:46:14 |
tornado
Çavuş
|
 |
« Yanıtla #7 :» |
|
sağol usta ben zaten şu elimdeki malzemelerle bişeyler yapıyım iyi bir bütçeyle daha güç lü hatta güçü temsil edecek şöyle 1Kw lık bişey deneyecem bende nette aradım ama en son160w lık gibi bişey buldum class d işine zaten girmeyide düşünüyorum gücüne göre sesi iyi olan amfilerdi d class lar hatta mucit arkadaşımız askere gitmeden bişeyler yapmıştı ama cesaret edemedim denemeyi tekrar düzenledim devreyi potları ve RCA soketi hizaladım en geç hafta sonu basarım vakit olursa basıp çalıştırdım fakat bazı hatalarım var düzeltip tekrar yüklenecektir hepinizden çok özür diliyorum javascript:void(0)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2009, 01:11:41 Gönderen: tornado »
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 04 Ekim 2009, 19:19:21 |
cexzafatih92
Süper Moderator
REP: 10020
Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...
|
 |
« Yanıtla #8 :» |
|
eline sağlık dostum çok güzel olmuş yalnız pre-amfi katı çalışmadı demişsin eğer devre normalde çalışıyosa uyumsuzluk gibi bir sorun olmaz asıl dikkatimi çeken pre-amp katındaki besleme...8 adet op-amp var o besleme zayıf geldi belkide o yüzden çalışmadı...1k5 3w ve 15v zenerler ile dene halen çalışmıyosa o pre ve filtre katını ayrı bir beslemeyle dene ya devrede yada beslemede bi hata var merak etme hata kendini belli eder...
kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
cCc Faty^EsmerAy^ cCc
C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
|
|
|
| 06 Ekim 2009, 22:04:57 |
tornado
Çavuş
|
 |
« Yanıtla #9 :» |
|
fatih kardeş besleme normal(preamfi katı için) fakat amfiye besleme zayıf kalıyor sanki birde bu preamfi işinde 3.9k5 watt drenç kullandım yanlız girişten verdiğim sinyal zayıf olarak çıkıyordu preamfiden söktüm attım daha iyi oldu ama aslında preamfi olsa devre dahaiyi çalışacak ben belkide yanlış bağladım şimdi senden bir ricam var eğer vaktin olursa benim amfinin girişine bir pre eklermisin yanlız entegre etmene (yani devrenin içine sokmana gerek yok) sadece bağlanış şeklini bir tarif et yazıyla falan yapmazsanda canın sağolsun emri baki yapmyorum zaten sevmemde
|
|
|
|
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 07 Ekim 2009, 04:23:00 |
cexzafatih92
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #10 :» |
|
ekten indirebilirsin dostum pre-amplı halini...
kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
cCc Faty^EsmerAy^ cCc
|
|
|
| 08 Ekim 2009, 22:10:13 |
tornado
Çavuş
|
 |
« Yanıtla #11 :» |
|
fatih kardeş teşekkür ederim son olarak bu bende ki crossover a girerken ne yapacağız yani irişte preamfi ardına crossover ardına amfi katı drekt senin yaptığın gibi olursa crossover iptal oluyor doğrumu
|
|
|
|
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 08 Ekim 2009, 22:28:40 |
cexzafatih92
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #12 :» |
|
Ewet kardeşim yaptığım devrede crossover iptal edilmiştir. Ewet arkadaşım devrede görmüş olduğun pre-ampı filtrenin girişine filtrenin çıkışındanda amfiye girceksin yalnız senin asıl sorunun pre-ampden değil yapmış olduğun amfi devresinden bu devreyi biliyorum bir kaç düzenleme ile daha kaliteli ve güçlü yapılcak şekilde tasarlanabilir...
kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
cCc Faty^EsmerAy^ cCc
|
|
|
| 09 Ekim 2009, 22:14:01 |
tornado
Çavuş
|
 |
« Yanıtla #13 :» |
|
fatih düzenleme derken tr sayısını artırmaktan mı bahsediyorsun yoksa girişe opamplı bir sürücü uyarlanabilirmi veya küçük sinyal trleri ile falan yani nedemek istediğimi anlamışsındır umarım ilgine alakana minnetterım
|
|
|
|
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 09 Ekim 2009, 22:27:16 |
cexzafatih92
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #14 :» |
|
dostum eğer amfinin kendi sürücü katı güçsüzse ne girişine konulcak bir pre-amp nede başka bir eklenti amfiyi güçlendirmez sana güçlendirme için bir kaç öneride bulunacağım... öncelikle o voltajda 250rms elde edemessin voltajı yükseltmen gerek o zmanda girişteki bc556lar dayanmıyacaktır onların yerine uyumlu daha yüksek voltajlı bir tr takabilirsin veya onları süren 22k yerine 2 adet 5k6yı seri girip bu 2 5k6 nın oratasından şaseye 15v luk bir zener atlarsın bolece voltajı 2x70e kdr yükseltirsin ;) devreye başka eklenti yapılması gereken nokta ise g.besleme direnci, orj şemada 1+1tr ile g.besleme direncleri 22k iken sen 2+2 şekildede 22k yerleştirmissin onların yerine 33k veya 47k tak  başka bişey gerekirse solerim...  kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
cCc Faty^EsmerAy^ cCc
|
|
|
| 10 Ekim 2009, 13:50:49 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #15 :» |
|
darlington oto amfisinden bir şema...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Ekim 2009, 14:26:49 |
cexzafatih92
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #16 :» |
|
Hocam göndermiş olduğunuz devrenin ön sürcü katını biliyorum o kat ile ben mosfet sürmüştüm yalnız mute ve diğer eklentiler yoktu temiz bi devre ancak gücün yapılan devreye göre az olduğunu gözlemledim. Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınızhttp://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/I/P/1/TIP142.shtml datasheette tıp 142 (ve muadili...) 125 watt güç üretebilmekte 8+8 transistörle 4 ohm yükte 600Wrms 2 ohm yükte 800Wrms ve 1 ohmda üst sınır 1000Wrms ye kdr güç verebilir...ancak devrede yazdığım değerlerin 3/1ini gördüm...tabii beslemeninde arttırlıması gerekir yazdığım değerler için şemada daha düşük bir voltaj değeri yazılmış (oysaki devre 2x100Vdc de bile çalışabilir...)  not:devrenin çıkış katına sınırsız sayıda transistör bağlayabilirsiniz... kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
cCc Faty^EsmerAy^ cCc
|
|
|
| 11 Ekim 2009, 22:18:08 |
tornado
Çavuş
|
 |
« Yanıtla #17 :» |
|
tamam fatih dediklerini yapacağım ama şu an için fazlasıyla rahatsızım (hastayım)oyüzden iyileşince deneyeceğim başka bir konuda msn den görüşelim demişsin msn yeni sürüm falan diyip hata verip kapanıyor bu ara benden hayır yok ama sağlıklı olarak dönersem sırasıyla ilgileneceğim inşallah saygılar...
|
|
|
|
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
|