Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Araç Ses Sistemleri > 2OHM 800 RMS FULL PROJE MONO OTO AMFİ

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2OHM 800 RMS FULL PROJE MONO OTO AMFİ  (Okunma Sayısı 3685 defa)
20 Ocak 2011, 22:47:46
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

arkadaşlar uzun zaman önce yaptığım bir projem sizlerle paylaşayım sizelerde iyi günlerde kullanırsınız inşallah, devre hakkında bir kaç açıklama yapayım devrede çok dikkat edeceğiniz bir nokta smps trafoları bu devrede 2 adet trafo var trafoların AC çıkışları paralel bağlıdır sardığınız trafolar birbirinden farklı olursa çıkış AC sinyaller çakışır kısa devreye düşer bu noktada yapacağınız uygulama tek bir trafonun AC iki ucunu pcb üzerinden yer değiştirmek GND uçlarına dokunmayın, devrede başka aksi bir durum yok 2 ohm stabil çalışmaktadır yaptım yapalı hala çalışmaktadır devre, besleme 2x70v gibi ideal pcb üzerinde 2x68v değerlerini verdim ona göre uygulama yaparsınız yanlız tecrübenize güveniyorsanız bu devreye bulaşın yoksa içinden çıkılmaz bir hal alır bende burada  elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ama çokta üstüme gelmeyin :)...

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://postimage.org/image/13weinpfo/

http://postimage.org/image/1dj2ddgas/

http://postimage.org/image/1h9itxh7o/

http://postimage.org/image/1hahk7rl0/

dosya:
http://hotfile.com/dl/98259148/b967cf4/2OHM_800w.LYT.html
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2011, 12:34:19 Gönderen: sezer1247 » Logged

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
21 Ocak 2011, 00:25:01
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

REP: 16

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

Paylaşım için tesekkurler yapsam mı dıye dusunuyorum da ustesınden gelebılır mıyım bılmıyorm spms konusunda acemyıım bıraz olmazsa fatihle yaparız o kısmınıda :)

tesekkurler kolay gelsın..

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA.
21 Ocak 2011, 10:58:14
chnslc
Asteğmen
*

REP: 8

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

Eline sağlık şener hocam çok güzel iş çıkarmışsın herzamanki gibi...Aydınlatmasıda çok güzel bir görsellik katmış bende böyle yapmıştım...
21 Ocak 2011, 19:34:19
cako_my
Onbaşı
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

Elline sağlık sener arkadaşımm. Çok güzel bir çalışma olmuş ok devre yeni yayınlamış oldugun jbl 301 devresine benziyor.. teşekkürler
21 Ocak 2011, 22:26:17
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

ben teşekkür ederim arkadaşlar ilginizden ötürü, devre JBL301.1 ile alakalı değil yanlız amfi katı şeması biraz yakın bu tür amfilerde şemalar birbirine çok yakın zaman zaman sadece direnç farkı oluyor alayı aynı...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
21 Ocak 2011, 23:28:09
yunus_emre
Başçavuş
*

REP: 12

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

şener abi öncelikle eline saglık 2haftadır giremiordum foruma sınavlar yüzünden girdim ve çok begendim anfini fakat diyeceklerim var smps üzeridneki diyotlar nedir ehrhalde ortak anodlu diyot takıcaz gibi ama bulmak baya zor olur bide devre üerindkei trafoyu teke düşürmek daha mantıklı dielmiydi??

bu hali ile kimsenin yapcagını sanmam şener abiya keşge koymadan önce tek trafolu hale çewirseydin smps kısmı inanılmaz karışık ya:S mosfetleirn gatelerini süren o transistöler ne işe yarıyor öle ya
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2011, 23:56:17 Gönderen: xXxTopRaK » Logged

[kay]
Facebook >>>Elektronikçiler<<< Gurubu Hepinizi Bekleriz
[/kay]
21 Ocak 2011, 23:58:37
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

yunus kardeşim birazda uğraşınki ortaya bişeler çıksın değilmi alın devre orada tek trafomu yaparsın 5 trafomu yaparsın :D kafana göre kullan ülkemizdeki nüveler çok verimli değil o nedenle 2 trafo daha verimli olur yada ortaya büyük bir trafo yaparsın olur mosfetlerin ordaki transistörler mosfetleri sürüyor...

23 Ocak 2011, 01:00:15
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

şener abi öncelikle eline saglık 2haftadır giremiordum foruma sınavlar yüzünden girdim ve çok begendim anfini fakat diyeceklerim var smps üzeridneki diyotlar nedir ehrhalde ortak anodlu diyot takıcaz gibi ama bulmak baya zor olur bide devre üerindkei trafoyu teke düşürmek daha mantıklı dielmiydi??

bu hali ile kimsenin yapcagını sanmam şener abiya keşge koymadan önce tek trafolu hale çewirseydin smps kısmı inanılmaz karışık ya:S mosfetleirn gatelerini süren o transistöler ne işe yarıyor öle ya

yunus antalya star elektronikte to220 kılıfında ortak anot ve katotlu diyotlar var yani 13 ay önce  askere gitmeden önce vardı bir bak bakalım  ok
23 Ocak 2011, 02:55:59
yunus_emre
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

ewet war bende aldım ama onlar 5  6amperlik bişi burda daha güçlüsünüü takıcaz herhalde

[kay]
[/kay]
23 Ocak 2011, 14:08:17
ümit
Onbaşı
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

sener usta elıne saglık
25 Ocak 2011, 21:29:05
erhan739
Süper Moderator
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

Abicim bu devreyi burada görecekmiydik yaw :) harika bir çalışma harika bir performans crossoverine hasta oldum çalacam :D
25 Ocak 2011, 21:34:14
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

Abicim bu devreyi burada görecekmiydik yaw :) harika bir çalışma harika bir performans crossoverine hasta oldum çalacam :D

ne yapalım abicim devreyi paylaşmayınca bazı şahıslar ileri geri yorum yapıyor işte devre burada yapan kullanır o kadar :)

26 Ocak 2011, 03:45:22
yunus_emre
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

erhan ne cimri adamsın ya:D:D: ne güzel paylaşım yapmış dur elleme şener abimizi daha ne cevherler koyacak:):)

[kay]
[/kay]
29 Ocak 2011, 23:34:03
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

eline saglık ustam bjt güzel çalışma olmuş.

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
30 Ocak 2011, 09:41:30
ümit
Onbaşı
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #14 :»

İşte bahsettiğim bu herşey forumda elinizin altında böyle performans cihazlar yapabiliriz kolay gelsin eline sağlık usta
30 Ocak 2011, 23:57:52
wv gtı
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #15 :»

hocam çok emek isteyen bir çalışma olmuş eline bileğine sağlık teşekkürler...
10 Şubat 2011, 20:54:28
wv gtı
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #16 :»

toprak usta bu devrede tek 56 mm nüve için sarım değerlerini mm kare cinsinden verebilirmisiniz. (izolesiz 1.15 mm çap= 1mm kare)
10 Şubat 2011, 21:45:08
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #17 :»

kardeş tek olarak 56mm  nüve güç olarak yetersiz kalır bilgin olsun  yinede saracağım dersen 9 adet piyasadaki 1mm2  telden giriş sargısı 2x5 tur  çıkış içinde 4 adet 1mm2  sarmalısın ama dediğmi gibi nüve yetersiz gelir 60mm olan nüveden kullanırsan uygun olur...

10 Şubat 2011, 23:17:53
38-isyankar-38
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #18 :»

üstadım eline koluna sağlık süper çalışma olmuş...

Heves Olsaydı Çoktan Biterdi...
11 Şubat 2011, 21:30:53
wv gtı
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #19 :»

tamam 60 lık  nüve alırım, birde girişte mosfet olarak ne takalım iyi olur sizce, teşekkürler.iyi akşamalar
11 Şubat 2011, 23:43:53
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #20 :»

çok sağlam bişe olsun diyorsan IRF1405 kullan ;) bunu bilen yoktur 140  150 amper civarında...

12 Şubat 2011, 00:33:17
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #21 :»

devredeki her trafo için aynı doğrultmaç yapılırsa, trafo uçları çakışma durumu gibi bir problem olmaz. trafo uçları değiştirme durum olmaz.

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
17 Mayıs 2011, 21:40:23
cexzafatih92
Süper Moderator
*

REP: 10020

Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #22 :»

Toprak usta ben bu devreye bulaşırdım elimde hemen hemen tüm malzemeleri var ama ne yazıkki bu devreyi çıkartıcak bi yazıcım yok 

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
30 Mayıs 2011, 12:30:51
mehmetali-8465
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #23 :»

şener abi eline sağlık devre gerçektende güzel olmuş beni ürküttü açıkcası dediğin gibi tecrübe istiyor ileride inşaallah
01 Haziran 2011, 02:05:55
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

REP: 16

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #24 :»

fatih yazıcı işi kolay sen yeter ki yapaım de yarın basalım hemen :D

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA.
28 Ocak 2012, 13:14:24
MUCİT
Çavuş
*

REP: 14

-HeR bİlGi BiR mErAk YüZüNdEn BuLuNuR-

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« Yanıtla #25 :»

eline sağlık çok süper olmuş bunun gibi bir amfidaha olacak onuda sterio 2kanal yapacaksın left kanalını sağ kapılara rıght kanalınıda sol kapılara 2 tanede  306 serisini 4+4 2ohm ile çıkışa girecen hoplardahid olacak bak ozaman şenliğe 

İLİM ÇİNDEYSEDE BULUP ÖĞRENMEK GEREKİR
10 Şubat 2012, 02:42:15
d4rkn3ss
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #26 :»

Şener ustam ben anfinizde ufak bir değişiklik yapmak durumunda kaldım ihtiyacım doğrultusunda umarım sakıncası yoktur. Yapılan işlem çıkış tr lerindedir. Bana 4 ohm da 400w vermesi kafi şuan tek sub jbl 1100 lük çalıştıracağım sonrasında hertz in sub ını alacağım. Piyasadan alıp geri verdiğim anfiler malesef jbl de yoruldu yada sorunlu çıktı ikinci el oto anfi almak ne kadar zormuş dedirtti bana. Harika tasarımınızı bu şekilde yapmaya karar verdim hatta çalıştıramaz isem size sipariş vereceğim.

Elimde mevcut bulunan 56mm nüve yi kullanacağım fakat bu nüveleri sarmakta başarılı değilim çift nüveli tasarımınızı değiştiremedim daha doğrusu tr leri düşürmek istemedim güç sıkıntısı yaşamamak için. 56mm nüve üzerine 2 nüve sarımı yapmam gerekiyor sanırım her iki nüve yerine bağlantı yapabilmem için bu düşüncem doğrumudur? Ankara da bobin bulmakta zorlanıyorum elimde arızalı yada kullanılmayan trafolar var bu trafoların sarımlarını kullanmam ne derece doğrudur?
Bu yapacağım en büyük anfi olacak eğer pcb basımı yapıyorsanız bunu sizden temin etmek isterim.

Saygılar
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2012, 02:43:02 Gönderen: d4rkn3ss » Logged
13 Şubat 2012, 02:59:11
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #27 :»

d4rkn3ss  kardeş cihaz için herhangi bir sipariş alımı yapmıyorum smps trafo katını editleyip tek trafoya düşürebilirsin senin için daha kolay olur 56mm nüve gücü karşılayacaktır...

29 Şubat 2012, 16:51:44
db_61
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #28 :»

tl494 ün 1.ayağındaki 68K direnç geri besleme için kullanılmış sanırım.Çıkıştan +- 50 volt almak istiyorum buna göre bobinin Çıkış tur  sayısını değiştiriyorum.Aynı şekilde tl494 ün 1.ayağındaki 68K direncide 50K yapmam gerekirmi.
04 Nisan 2012, 21:53:59
erdem59tr
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #29 :»

aga ben senin 2 ohm 800w rms lik anfini yapıcam fakat bi kaç sorum olacak baştan araba için mi bu.bide büyük trafodan önceki trafonun sargılarını ve büyük ve küçük trafo için kullandıgın nüvelerin boyutları ne kadar cvp verirsen sevinirim iyi günler
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.187 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.049s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco